Autoverzekeringen vergelijken? Dat doet u met deze tips!

Mensen die een autoverzekering willen of moeten afsluiten zijn in eerste instantie voornamelijk bekommerd om de kostprijs die ze daarvoor moeten betalen. Dat is op zich ook niet onlogisch. Een verzekering afsluiten doen we in de praktijk namelijk hoofdzakelijk met de hoop om er nooit aanspraak op te hoeven maken. Hoe kunt u er echter zeker van zijn dat uw autoverzekering kan worden afgesloten tegen de scherpst mogelijke prijs? Zeer eenvoudig. Autoverzekeringen vergelijken zorgt ervoor dat u kunt rekenen op twee concrete voordelen. In eerste instantie krijgt u meteen een goed beeld van het aanbod dat op de markt is terug te vinden en daarnaast zult u meteen kunnen achterhalen welke autoverzekering u de beste prijs weet aan te bieden. Zo slaat u eigenlijk twee vliegen in één klap. 

  1. Manueel of automatisch autoverzekeringen vergelijken?

Het eerste wat u moet weten is dat autoverzekeringen vergelijken vandaag de dag eigenlijk op tal van verschillende manieren kan gebeuren. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een standaard, manuele vergelijking uit te voeren, maar het is eveneens mogelijk om te kiezen voor een automatische vergelijking. In het laatste geval kunt u natuurlijk rekenen op veel meer comfort en efficiëntie. Het uitvoeren van een automatische vergelijking kan gebeuren bij menig aantal websites en vereist in principe geen technische kennis. Het invoeren van bepaalde informatie is dan ook reeds voldoende om meteen een goed beeld te krijgen van de verschillende soorten autoverzekeringen die op de markt zijn terug te vinden en hun kosten. 

Ondanks het feit dat automatisch autoverzekeringen vergelijken in de praktijk altijd de nodige voordelen met zich meebrengt moet het gezegd dat ook een manuele vergelijking uitvoeren altijd de moeite waard kan zijn. Hierbij wordt er eigenlijk op de ouderwetse manier voor gekozen om een offerte voor een autoverzekering aan te vragen bij meerdere verzekeraars. Op het ogenblik dat deze offertes zijn ontvangen wordt er een vergelijking uitgevoerd waarna het meteen duidelijk is wat nu voor u precies de beste en voordeligste autoverzekering is.

  1. Welke autoverzekeringen vergelijken? 

Heeft u de keuze gemaakt om autoverzekeringen te gaan vergelijken? In dat geval is het belangrijk om voor uzelf uit te maken welke autoverzekeringen u in uw vergelijking gaat opnemen. Het loont wat dit betreft de moeite om op voorhand even voor uzelf uit te maken welke schade u wenst verzekert te zien door uw autoverzekering. Bij autoverzekeringen vergelijken zult u dan ook kunnen vaststellen dat er heel wat uiteenlopende schade kan worden verzekert. U kunt op dit vlak onder meer denken aan de volgende opties: 

  1. De WA-verzekering dekt uitsluitend schade ten opzichte van derden in; 
  2. De beperkt casco verzekering biedt dekking tegen bepaalde schade aan de eigen auto;
  3. De all risk autoverzekering zorgt ervoor dat alle schade kan worden verzekert; 

Autoverzekeringen vergelijken is in de praktijk in principe pas relevant en interessant wanneer u voor uzelf heeft uitgemaakt welke van de bovenstaande opties voor u nu echt het interessantst is. Dit is overigens ook compleet afhankelijk van de situatie in kwestie. Voor mensen die vooral een zo voordelig mogelijke verzekeringspremie willen betalen zal voornamelijk de WA-verzekering in het oog springen. Voor zij die vooral mogelijke schade aan de auto zoveel mogelijk willen laten verzekeren geldt dan weer dat er vooral zal worden gekeken in de richting van de all risk autoverzekering. Hoe dan ook, de verschillende autoverzekeringen vergelijken is altijd een must wanneer u uiteindelijk de juiste keuze wil maken. 

Bereken direct uw premie!

  1. WA-verzekeringen vergelijken of niet?

Het is opvallend dat er op vlak van autoverzekeringen vergelijken eigenlijk alleen maar rekening wordt gehouden met de beperkt casco en all risk autoverzekeringen. Mensen die een WA-verzekering wensen af te sluiten voeren daarvoor in de praktijk eerder zelden een vergelijking uit. Hoe komt dat? Zeer eenvoudig. Er bestaat namelijk nog altijd het misverstand dat WA-verzekeringen beschikken over een vastgestelde verzekeringspremie. Dat is uiteraard het gevolg van het feit dat de WA-verzekering over een wettelijk verplicht karakter beschikt. Dit is echter in de praktijk helemaal niet correct, in tegendeel. Op vlak van autoverzekeringen vergelijken is het dan ook zeker relevant om ook de kostprijs van de WA-verzekering bij verschillende verzekeraars onder de loep te nemen. Ook het uitvoeren van een dergelijke vergelijking kan u namelijk in de praktijk (extra) financieel voordeel opleveren.

  1. Extra aandachtspunten bij autoverzekeringen vergelijken 

Gaat u ook de verschillende autoverzekeringen vergelijken welke er op de markt zijn terug te vinden? In dat geval is het nog belangrijk om rekening te houden met een aantal extra aandachtspunten. Het is namelijk zo dat vergelijkingen die automatisch worden uitgevoerd vaak geen rekening houden met het schadeverleden van de potentiële verzekeringnemer. Nochtans is dit schadeverleden erg belangrijk. Het is namelijk zo dat deze bepalend is voor het risicoprofiel van de bestuurder in kwestie. Des te groter het schadeverleden is, des te hoger uiteindelijk ook de verzekeringspremie van uw autoverzekering zal uitvallen. In ieder geval, bij autoverzekeringen vergelijken is rekening houden met de onderstaande aandachtspunten altijd de moeite meer dan waard. Zo voorkomt u namelijk vervelende verrassingen. 

  1. Hou rekening met afwijkingen vanwege uw schadeverleden of schadeprofiel; 
  2. Sta stil bij de invloed van de specificaties van uw auto; 
  3. Let op eventuele aanbiedingen bij bepaalde verzekeraars; 

Hou er bij autoverzekeringen vergelijken tot slot eveneens rekening mee dat u bij bepaalde verzekeraars mogelijks kunt rekenen op extra voordelen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende verzekeraars op de markt terug te vinden welke hun klanten de mogelijkheid bieden om na een schadevrij jaar aanspraak te kunnen maken op een bepaalde terugbetaling of bonus. Het spreekt voor zich dat een dergelijke autoverzekering afsluiten extra interessant kan zijn. 

Bij autoverzekeringen vergelijken zult u tot slot eveneens een bepaald beeld krijgen van de actuele aanbiedingen van bepaalde verzekeraars. Hier is op zich niets mis mee, maar controleer wel altijd grondig van welke voorwaarden er sprake zal zijn op het ogenblik dat de aanbieding in kwestie is afgelopen. Dit is uiteraard bijzonder belangrijk. Alleen op deze manier zal het voor u namelijk duidelijk zijn welke kosten u moet betalen voor de gewenste autoverzekering wanneer de aanbiedingstermijn is verstreken.
Uw autoverzekering vergelijkt u natuurlijk bij Diks Verzekeringen.