Hoge flexibiliteit voor een lage prijs

HelvoirtDeelt & HelvoirtUit, dat zijn de verschillende vormen van Samen Slim Rijden. HelvoirtDeelt is voor alle inwoners (met rijbewijs), HelvoirtUit is voor de inwoners die zelf niet meer willen of kunnen autorijden.

HelvoirtDeelt & HelvoirtUit

In totaal staan er 5 volledig elektrische BMW i3's in Helvoirt. Vier auto's voor HelvoirtDeelt en een auto voor HelvoirtUit (met chauffeur).

HelvoirtDeelt

Onderstaand vind je een voorbeeld van het gebruik van HelvoirtDeelt. Als onderdeel van het project Samen Slim Rijden zorgt HelvoirtDeelt voor mobiliteit op maat tegen een zeer aantrekkelijk tarief. Hoe dat kan? Door een auto met meerdere mensen te delen wordt de auto vaker gebruikt en kunnen de kosten per persoon aanzienlijk verlaagd worden. Elektrische auto’s zijn weliswaar (nog) duur in aanschaf, maar beduidend goedkoper in het gebruik. Bovendien leveren we met het gebruik van een elektrische auto een belangrijke bijdrage aan een schoner milieu.

HelvoirtUit

HelvoirtUit is onderdeel van Samen Slim Rijden en richt zich op de mobiliteit van vooral ouderen in Helvoirt. Doordat huidige mogelijkheden soms als lastig (openbaar vervoer in de avonduren) of duur (taxi) worden ervaren, helpt HelvoirtUit de mobiliteit van inwoners in ons dorp te vergroten. Een elektrische auto wordt gedeeld door mensen die niet meer kunnen of willen rijden. Hierdoor blijven de kosten laag. De deelnemers worden van deur naar deur gebracht (en terug) door een vrijwilliger van HelvoirThuis. De vrijwilliger spaart als blijk van waardering vrije kilometers om zelf van de BMW gebruik te maken.

Bekijk de deelvormen

Stel, in het dorp is je fiets het belangrijkste vervoersmiddel. Ook voor een ritje naar Vught of Haaren maak je doorgaans gebruik van de fiets. Duurzamer kan het niet en fietsen is toch gezond. Maar, als het regent of als je iets verder wilt reizen is het openbaar vervoer vanuit Helvoirt vaak beperkt en zou je voor die ene rit toch graag over een auto willen beschikken.

Als je deze auto gebruikt, moet die wel duurzaam zijn, elektrisch bij voorkeur. De aanschaf van een elektrische auto is echter nog steeds kostbaar.

Je kunt besluiten om deel te nemen aan ons initiatief Samen Slim Rijden, het initiatief om een elektrische auto te delen. Voor het gebruik van de elektrische auto betaal je € 5 per maand en € 4,75 per uur. Daar kun je geen kleine auto voor aanschaffen. Via een app op de smartphone kun je de beschikbaarheid van de auto zien en deze reserveren. Je fietst naar Tanklokaal Helvoirt (ESSO) langs de N65, Autobedrijf Theo van der Heijden (ELAN), Het HelvoirThuis in de Bloeymanstraat of de Oude Kerk in de Van Grevenbroeckstraat om de gereserveerde BMWi3 op te halen. Zo kun je toch over een duurzame auto beschikken, voor die enkele keer, dat je deze echt nodig hebt.

Stel, je bent verhuisd naar woon-zorgcentrum De Leyenhof. Je wilt of kunt niet langer zelf autorijden, maar wil nog wel af en toe naar het theater in ’s-Hertogenbosch of op familiebezoek in Vught. Het openbaar vervoer in Helvoirt is vooral in de avonduren en in het weekend verre van optimaal.

Je kunt besluiten om deel te nemen aan ons initiatief Samen Slim Rijden, HelvoirtUit. In dit initiatief vervoeren vrijwillige chauffeurs inwoners van Helvoirt, die niet meer zelf willen of kunnen autorijden. Voor € 5 per maand sluit je een abonnement af met het HelvoirThuis. Als je een rit aanvraagt, regelt het HelvoirThuis een vrijwilliger die je op de gevraagde tijd naar je bestemming brengt. Naast de vaste maandelijkse bijdrage betaal je een km-prijs van €0,40, met een minimum van €5 per rit. Een ritje naar ‘s-Hertogenbosch kost zo ongeveer € 8,00. Je rijdt dan van deur tot deur in een luxe elektrische personenauto.

Inschrijven of meer informatie?

Wil je dat we contact met je opnemen voor meer informatie óf wil je jezelf direct inschrijven?

Stuur een bericht naar mikel@elektrischeautodelen.nl