De draadloze achteruitrijcamera

draadloze achteruitrijcamera

De draadloze achteruitrijcamera is een erg eenvoudige camera om te installeren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Deze gaan van eenvoudige tot professionele systemen. Ze zijn geschikt voor vrachtwagens, paardenwagens, bestelwagens, personenauto’s, auto’s met caravans, paardentrailers of campers. Een achteruitrijcamera is een camerasysteem in een rij voertuig. Het is een hulpmiddel voor de bestuurders om tijdens het achteruitrijden achter hen te kunnen kijken, je ziet via de camera de dode hoek die je via de achteruitkijkspiegel niet kan zien. De camera bevindt zich per voertuig ergens anders. Vaak is dit op de kentekenplaat, op het logo of bij de achterruit. Via de bluetooth verschijnen de beelden op het apparaat wat jij wilt.

draadloze achteruitrijcamera

De verschillende systemen

De eenvoudige systemen zijn ook goedkoper, dit zijn de analoge systemen. Met dit systeem loop je altijd het risico op verstoring van buitenaf. Ook heb je kans dat je het beeld van een andere camera in jouw camera ontvang. Dit komt omdat alle camera’s op dezelfde frequentie werken. De maximale afstand van de analoge systemen zijn ook minder groot. Als dit geen probleem is voor jou, dan is de analoog draadloos een keus voor jou.

Als je een draadloze achteruitrijcamera wilt met hogere eisen kun je het best kiezen voor een digitaal draadloos systeem. Deze hebben de nadelen van het analoog systeem niet. Je hebt geen last van storingen want de systemen zijn 99,9% storingsvrij. Doordat er een beveiligde verbinding is heb je ook geen last van andere camera’s. het draadloze bereik van deze systemen is ook veel groter en het beeld houdt ook dezelfde kwaliteit. Een ook is het beeld is vele malen scherper dan bij een analoog draadloos systeem. Bij de digitale systemen kunt u kiezen uit systemen van 1 tot wel 4 camera ‘s, dit in combinatie met een quad view achteruitrij monitor. Hierdoor kunt u, indien u dat wilt, maximaal 4 camera ‘s tegelijk in de gaten houden.

draadloze achteruitrijcamera

Wat is beter draadloos of bedraad

Buiten dat de draadloze techniek steeds verbeterd adviseren ze toch altijd een bedraad systeem. Bij een bekabeld systeem heb je toch meer zekerheid van een storingsvrij ontvangst en de beste beeldkwaliteit.