Dit‌ ‌doet‌ ‌de‌ ‌remklauw‌ ‌van‌ ‌een‌ ‌Volvo‌ ‌xc70‌

De onderdelen van een auto hebben allemaal een eigen functie en werking. Dat is niet anders voor de remklauw. Met name in Volvo’s zitten vaak de meest hoogwaardige onderdelen die met zorg worden geproduceerd en samengesteld. De remklauw Volvo xc70 bijvoorbeeld is een van de sterkste in zijn soort. En toch kan het ook bij dit onderdeel gebeuren dat het toe is aan vervanging. Wat moet je dan doen, en hoe pak je dat aan?

Wat doet de remklauw?

De remklauw is een groot onderdeel in je auto dat ook weer onderdeel uitmaakt van het remsysteem. Wanneer je op de rem trapt dan wordt via de hoofdcilinder remvloeistof naar de zuigers verplaatst. Vervolgens worden de remblokken daardoor tegen de remschijf aangedrukt. De remklauw zit bij de remschijven en zorgt dat dit hele proces soepel verloopt. Het is een onderdeel dat niet vaak aan vervanging toe is, maar soms wel.

remklauw volvo xc70

Weersomstandigheden

Wanneer een remklauw vervangen moet worden dan is dit meestal omdat het onderdeel aan veel weersomstandigheden onderhevig is. Je kunt de remklauw vaak zien zitten wat dus ook betekent dat er regen, sneeuw en wind tegenaan komt. Vooral tijdens de winter hebben remklauwen het soms zwaar te verduren. Strooizout is ook geen geweldig spul om in je remklauw te krijgen. 

Vervangen van de remklauw

Mocht je remklauw aan vervanging toe zijn, dan kun je een aantal dingen doen. Als je erg handig bent, dan kun je ervoor kiezen om de remklauw zelf te vervangen. Dit doe je door de juiste stappen te volgen. Technische kennis absoluut een vereiste als je dit zelf gaat doen. Een andere optie is om je Volvo naar de dealer of naar een garage te brengen. Je weet dan zeker dat het door professionals wordt uitgevoerd en hebt garantie.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*