Gebruik maken van een kilometerteller fiets

kilometerteller fiets

Wanneer je veel aan het fietsen bent is het leuk om te weten hoeveel kilometer je hebt gefietst. Dit is niet alleen voor sportfietsers interessant maar ook voor de normale mens. Zo kun je ook een app gebruiken op je mobiele telefoon, maar dit kost weer batterij en misschien heb je de telefoon niet altijd bij je. Dan kun je kilometerteller fiets gebruiken. Deze kun je op de fiets monteren zodat je altijd kunt zien hoeveel kilometer je hebt afgelegd. Dit werkt met een sensor die je in de spaken plaatst en op de voorvork. Dan wordt er telkens gemeten wanneer je de sensor langs elkaar komt. Je kunt namelijk instellen wat de omvang is van je wiel en zo kan de fietscomputer dus uitrekenen hoeveel je hebt gefietst.

Luxere modellen

Je hebt natuurlijk een kilometerteller fiets die alleen bijhoudt hoeveel kilometer je hebt gefietst maar ook fietscomputers die veel meer kunnen. Vaak zie je wel dat je ook altijd kunt zien hoe hard je fietst en de tijd bijvoorbeeld. Dit zijn standaard dingen die op iedere fietscomputer zitten. Als je kiest voor een luxere uitvoering zie je dat er ook modellen zijn die een heel navigatie systeem hebben. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je van plan bent om een hele fietsroute te fietsen. De luxe modellen hebben vaak ook een optie om een route in de computer te zetten. Zo hoef je dus niet op navigatie te fietsen maar kun je wel makkelijk een route gaan fietsen.

kilometerteller fiets

De verrassings functie

Als je kiest voor een zeer luxe kilometerteller fiets heb je soms ook de optie surprise me op de computer zitten. Dit is precies wat je denkt dat het is. Het is dan een verrassing waar je heen gaat fietsen. Je geeft aan hoeveel je wilt fietsen en er wordt een route voor je bedacht.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*