Geen zin in die lompe motorbroeken? Ga voor motorjeans

motorjeans

Motorkleding gaat met de tijd mee. Vroeger stond vooral veiligheid voorop in het ontwerp en dat is zeker een goed uitgangspunt. Gelukkig is er tegenwoordig ook langzaam aan iets meer ruimte voor stijl en design. Motorjeans veroveren de motorwereld in rap tempo en gek is dat niet. Waarom een motorjeans in plaats van een normale motorbroek kopen? Dat lees je hier.

motorjeans

Jeans zitten lekkerder

Allereerst zijn er gewoon veel mensen die vinden dat jeans veel lekkerder zitten dan motorbroeken. Jeansstof is stevig maar toch lekker soepel. Je kunt er dus goed in bewegen en daardoor zit je ook lekkerder op de motor, zeker bij lange ritten. Dan is comfort natuurlijk extra belangrijk. 

Mode is ook belangrijk

Natuurlijk wil het oog wat. Ja, veiligheid is belangrijk maar waarom kun je dit niet combineren met een modieus kledingstuk? Toegegeven, met de technologie van vroeger was dat moeilijk. Nu is het echter goed mogelijk. Meer dan genoeg mensen kiezen voor de motorjeans omdat deze hip en veilig is. Want modieus zijn is geen misdaad. 

motorjeans

Toch veilig

Motorjeans zijn desondanks net zo veilig als andere motorbroeken. Met name in de zomer is een motorjeans heel fijn omdat de stof meer ademt maar wanneer je valt ben je net zo goed beschermd. Want uiteindelijk is het natuurlijk veruit het belangrijkste dat jij met een veilig gevoel op de motor zit en dat je bij een val zo goed mogelijk beschermd bent.