19 januari 2022

OUD IJZER RECYCLEN!

2 min read

IJzerschroot is een van de meest gerecycleerde metalen. De recycle prijs van oud ijzer is vele male hoger dan de prijs van andere materialen. Veel mensen recyclen oud ijzer voor extra geld.

Veel verkopers brengen echter kleine stukken metaal, dit vinden veel kopers niet zo interessant. Kopers zijn vaak meer geïnteresseerd in complete stukken metaal, niet in grote brokken of stukken gemengd met andere ongewenste materialen. Auto’s worden vaak graag aangenomen aangezien het ijzer hier makkelijk van af kan worden gehaald.

Voordat je nou te hard van stapel loopt en je eigen oud ijzer bedrijf begint moet je eest een passende vergunning hebben voordat je deze activiteit als bedrijf begint. Verkopers moeten wellicht ook een schriftelijke overeenkomst opstellen waarin wordt uitgelegd hoe het metaal zal worden verwerkt en wat hun verantwoordelijkheden zijn.

Ook is het belangrijk om je prijzen goed zichtbaar te maken. Dit kan op de website maar ook gewoon met een bord naar het bedrijf. Hierop kunnen mogelijke verkopers meteen zien of de prijzen interessant zijn en of ze gelijk zijn aan de gemiddelde verkoopprijs van oud metaal.

Als verkoper van schroot is het belangrijk te onthouden dat de kopers van dit metaal verantwoordelijk zullen zijn voor het vervoer ervan naar het recyclingcentrum. Kopers kunnen ook hulp nodig hebben bij het laden van grote stukken zoals auto-onderdelen en andere items die een industriële kraan of vorkheftruck nodig hebben.

Wanneer je al deze stappen hebt doorlopen kan je beginnen met je oud ijzer bedrijf! Of je kan gewoon net zoals vele andere je oud ijzer afgeven aan een al bestaand bedrijf.

Over Van der Ven Auto's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *