Tips voor het kopen van de juiste automatten?

Hoewel je hier waarschijnlijk niet bij stil staat, gaan automatten niet oneindig lang mee en moeten deze om de zoveel tijd vervangen worden. Dit kost niet veel moeite, je moet alleen wel even goed kijken welke matten je nodig hebt. Zo heeft elk type auto weer een andere afmeting automatten nodig. Om je een eindje op weg te helpen, geven wij je in dit artikel graag een aantal tips voor het kopen van de juiste automatten!

Huidige matten schoonmaken

Als je denkt nieuwe automatten nodig te hebben, kun je ook je huidige automatten reinigen. Vaak lijkt een automat versleten door al het zand en vuil wat er op ligt. Als je de mat grondig laat schoonmaken, zal deze er al heel anders uitzien! Haal daarom de stofzuiger tevoorschijn, klop de matten goed uit en maak deze vervolgens goed schoon.

Waarom nieuwe automatten?
Als je huidige automatten toch echt versleten zijn, is het tijd om deze te vervangen voor nieuwe. Dit is ook beter voor de auto zelf, aangezien vocht en vuil wat je onder je schoenen mee naar binnen neemt, de auto zelf kunnen beschadigen. Maar wat voor soort matten zijn er? Je hebt de keuze uit veloursmatten, naaldvit matten en rubberen matten. Het hangt af van je wensen en auto welke je matten nodig hebt. Het voordeel van rubberen matten is dat je deze makkelijk schoon kan maken. Stoffen matten nemen daarentegen het vocht beter op en zorgen ervoor dat je schoenen niet weg kunnen glijden.

Losse of vastzittende automat

Het voordeel van een losse automat is dat deze makkelijk uit de auto te halen is om schoon te houden. Het nadeel hiervan is echter dat de mat veel kan verschuiven, wat gevaarlijk kan zijn tijdens het rijden. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor een automatten bevestiging. Hierdoor voorkom je dat de mat niet kan verschuiven en het zorgt ervoor dat de mat niet omhoog kan krullen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*