9 december 2021

Tips voor rijles

2 min read

Heb je binnenkort rijles? Dat kan erg spannend zijn. Rijd je voor de eerste keer in een auto, dan komt er veel op je af. Opeens zijn er ontzettend veel verschillende dingen waar je op moet letten, borden die je uit je hoofd moet leren en bovendien zul je erg alert moeten zijn. Gelukkig bestaan er verschillende manieren waarop je je voor kunt bereiden op je eerste rijles. Je leest er hieronder een aantal.

Bang voor rijden op de snelweg?

Veel mensen vinden het eng om voor het eerst de snelweg op te gaan. Dat is begrijpelijk, auto’s rijden er immers erg hard. Weet je van jezelf dat je hier moeite mee hebt, geef dan bij je instructeur aan dat dit het geval is. Je kunt dan samen een tijdstip uitkiezen waarop het rustig is op de weg, zodat je kunt wennen aan deze nieuwe situatie.

Leer beter kijken

Heb je rijles, dan is het erg belangrijk dat je goed blijft kijken. Is dit niet het geval, dan zul je hier op worden afgekeurd bij je examen. Een manier om je kijkgedrag te oefenen is door goed om je heen te kijken wanneer je bij iemand in de auto zit die rijdt. Kijkt hij of zij over zijn schouder? Kijk dan ook die kant op. Op die manier wen je aan het kijkgedrag dat je jezelf aan zult moeten leren.

Oefen zwakke punten

Weet je van jezelf dat bepaalde dingen je niet goed lukken? Bijvoorbeeld inparkeren? Probeer dit dan te oefenen in je vrije tijd, bijvoorbeeld op een afgelegen parkeerplaats in de auto van je ouders. Oefening baart kunst. Je zult zien dat dit soort dingen na een tijdje veel beter gaan als je veel oefent.
Tip: heb je inmiddels je rijbewijs en wil je meer? Neem dan eens een kijkje bij ABC Rijopleidingen. Hier kun je bijvoorbeeld je vrachtwagentheorie halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *