Zo laad je je elektrische auto voordelig op

Het rijden van een elektrische auto is steeds meer in trek. 

  1. elektrische auto’s rijden stillen
  2. Op lange termijn is het goedkoper, zowel in de aanschaf als het gebruik
  3. Het is beter voor het milieu, een elektrische auto stoot namelijk 40% minder CO2 uit dan een auto met uitlaat.

Naast deze drie grootste voordelen biedt de overheid ook nog eens kortingen aan op elektrisch rijden. De makkelijkste en goedkoopste manier om je auto op te laden is een laadpaal thuis of een wallbox. Hierdoor krijg je het standaardtarief van je eigen elektriciteitsleverancier. Daarnaast ben je niet afhankelijk van openbare laadpalen, jij kunt altijd je voertuig opladen! Lees in dit artikel meer of laadpalen.

Een laadpaal of een wallbox

Vaak hoor je deze twee termen samen voorbij komen. Echter zit er weinig verschil tussen deze twee oplaadmogelijkheden. Een laadpaal zet je in de grond en een wallbox hangt aan de muur. Eigenlijk amper verschil dus. Het is maar net waar jou voorkeur ligt. 

Wat doet een laadpaal precies

We kennen het allemaal wel dat we onze smartphone moeten opladen. Zo moet ook een elektrische auto opgeladen worden. Echter werkt het opladen van een auto natuurlijk wel wat anders dan het opladen van je telefoon. De auto kun je zien als de lader zelf, de laadpaal is het stopcontact dat je nodig hebt om de auto op te kunnen laden. Ben je nu van plan een laadpaal aan huis neer te zetten? Oriënteer je bij EVStore voor meer informatie.